Perçin Doğru Şekilde Nasıl Montaj Yapılır ?

1.08.2019 tarihinde blog kategorisinde etkinteknik tarafından yazıldı.

Doğru Ürün Seçimi : Bazen bir uygulamada birden çok perçin türü kullanılabilir. Amacınızı doğru belirlemeli ve çözüm için tüm alternatif seçenekleri bir havuzda toplayabilmelisiniz. Buradan tercihlerinize göre doğru perçini seçmelisiniz. Sıkma aralığı, mukavemet, titreşim hassasiyeti , fiyat ve kolay uygulanabilirlik gibi kriterlere dikkat etmeli ve doğru ürünü seçmelisiniz. Bu konuda konusunda uzman Müşteri Hizmetleri yetkililerimizden destek alabilirsiniz.

Uyumsuz ve geniş delikler : Gereğinden fazla geniş deliklerde, perçinleme işlemi sırasında çivi başı kopmadan deliğin dışına çıkabilir; perçin gövdesini tahrip ederek perçinin çıkmasına veya tahrip olmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda deliğin çapına yada perçinin delik kapatma özelliğine dikkat edilmesi gerekir. 

Doğru Hava Tertibatı : Eğer pnömatik havalı sistem üzerinden montaj yapılıyorsa , buradaki sistem elemanlarının sağlıklı çalışacak şekilde olması gerekir. Kompresör stabilizasyonu ve hava akımının düzgün bir şekilde çalışması , şartlandırıcı ayarı, kuru-nemli ortam derecesi , doğru basınç seçimi gibi faktörlerin çalışmanızdaki hızı ve performansı etkileyeceğini unutmayın. Ayrıca düzgün yapılandırılmış bir sistemin kullandığınız makinelerin uzun vadeli kullanım ömrününü de etkilediği bilinmelidir. 

whatsapp